onsdag 24. oktober 2012

Fiendemakten

Dersom jeg spør kristne om å beskrive ”fiendemakten” er det mange som vil svare med dette verset:
For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.
Ef 6:12
Det er mange som har forsøkt å lage et demonisk hierarki av den oppramsingen som Paulus gjør her. Målet kan være å tegne et motstykke til et hierarki i Guds englehær. Slike forsøk ”pirrer” nysgjerrigheten. Men det å vie ondskapen for mye oppmerksomhet, er en felle det er lett å gå i.

Det Satan ønsker mest av alt er å få oppmerksomhet, og han fortjener ikke å få det slik han ønsker. Oppmerksomhet er målet for all ondskap. Noe av det tristeste med Breivik-saken er at han fikk det han ønsket: maksimal oppmerksomhet.

Paulus velger å nevne åndskreftene fordi de er en realitet. Når han ikke kommer med utdypende detaljer, er det fordi spekulasjoner ikke fører til noe positivt – og fordi Jesus kledde maktene og åndskreftene nakne og stilte dem fram til spott og spe da han viste seg som seierherre over dem på korset (Kol 2:15).

Dette er egentlig nok å vite om fiendemakten. Den eksisterer, men er beseiret og så lenge jeg er i Ham som har beseiret den, er jeg trygg og hever meg over den. Satan og hans hær hater å bli ignorert.

Dagens 'manna':


Jeg kjenner seierherren.

Ingen kommentarer: