tirsdag 16. oktober 2012

Araldite

Denne bloggen er ikke reklamefinansiert, men når jeg skal lime noe som skal tåle belastning og ha lang holdbarhet, bruker jeg alltid araldite. Det er et epoxylim som består av en slags harpiks og en herder. Sammen utgjør de to komponentene et kraftig lim.

I flere dager har vi gått fra relasjonen mellom ektefeller til relasjonen mellom Jesus og kirken – og så tilbake igjen i flere runder. Nå er vi tilbake til ekteskapet:
Men det gjelder også hver enkelt av dere: Hver mann skal elske sin kone som seg selv, og hun skal ha respekt for sin mann.
Ef 5:33
Forholdet mellom Jesus og kirken handler om kjærlighet og respekt. Det gjør også ekteskapet. Det flotte er at dette også er favnet av ekteskapsløftet. Ektefellene lover gjensidig å elske og ære hverandre. Den ypperste formen for ære er å vise respekt. Verden fokuserer bare på kjærligheten – og ofte i den snevre betydningen ”eros”. Dersom løftet om gjensidig respekt tones ned eller glemmes svekkes limet i ekteskapet. Derfor er det godt at det 5. kapittelet avslutter med fokuset på kjærlighet og respekt. De to komponentene utgjør et kraftig lim – de er ekteskapets araldite.

Dagens ’manna’:
Kjærlighet og respekt er ekteskapets lim.

Ingen kommentarer: