fredag 29. juni 2012

Aage Samuelsen

I går fikk tanken om at ”alt er underlagt Jesus” meg til å tenke på Pelle Karlsson. I dag leder ”ham som fyller alt i alle” (Ef 1:23) nesten automatisk til Aage Samuelsen. Jeg vil anta at sangen: ”O, Jesus, du som fyller alt i alle” vil score høyt på ei ønskeliste med norske salmer og sanger. 

I den gamle LP-samlingen har jeg to av Aages plater hvor han synger egne sanger, og selv om det er mange perler, er det nevnte sang som er juvelen.

Likevel har nok mange, som jeg, fra tid til annen tenkt hva åpningssetningen egentlig innebærer.

”Alle” er i denne sammenheng ”kirken, som er Kristi kropp”. Paulus ser Jesus som ”hodet” – igjen er dette noe han vender tilbake til senere (bl.a. i Ef 4:15-16). Dersom jeg tenker på hodets funksjon som kroppens kontrollsenter, er det lettere ane hva som ligger i at Jesus ”fyller alt i alle”. I en frisk kropp vil alt som skjer med kroppen registreres i hjernen, og hjernen vil gjennom nervesystemet kunne gi impulser slik at kroppen reagerer adekvat i forhold til omgivelsene.

Så fra å begynne med hva vi er og har i ham ender kapittelet med at han er i oss som er hans kropp. Et flott pedagogisk grep!

Dagens ’manna’
Når han fyller alt i alle er jeg inkludert!
___________________________________
Aage synger ”O, Jesus, du som fyller alt i alle

Ingen kommentarer: