lørdag 7. januar 2012

XXL frelst

Det er en tvetydig overskrift – og det liker jeg ;-)
Jeg er ikke utstyrs-freak, men jeg har handlet noen par løpesko på XXL. Jeg er fornøyd, har ingenting å klage på, men vil neppe kalle meg XXL-frelst av den grunn.

Likevel lurer jeg på om jeg kan kalle meg XXL-frelst. Men kommer frelsen i forskjellig størrelse?

Det er vers som antyder det:
    For når det ordet som var talt gjennom engler, var gyldig, så hvert lovbrudd og all ulydighet fikk sin fortjente straff, hvordan skal da vi slippe unna hvis vi ikke bryr oss om en frelse som er så mye større?
    Hebr 2:2-3a
Hebreerbrevets forfatter fortsetter med å fokusere på forskjellen mellom det som var formidlet gjennom engler og det som blir formidlet gjennom Sønnen. Det var en frelse som ble formidlet gjennom englene: Lydighet mot loven førte til velsignelse og at man unngikk straff. Gjennom Sønnen ble det formidlet en frelse som var større enn dette. Det var en frelse som gikk mye lenger enn et fravær av straff. Det var en seier også over døden og en gjenforening mellom Skaperen og den skapte.

I det andre kapittelet fortsetter Hebreerbrevet å legge ut hvordan Gud formidlet denne maksimalt ”store” frelsen. Det er den frelsen jeg har tatt i mot.
    Dagens ’manna’:
    Det finnes ingenting større enn den frelsen jeg er frelst med!
Den er en kjent merkevare som kostet en stor pris, men som jeg har mottatt gratis.

Ingen kommentarer: