lørdag 12. november 2011

Et stort skritt

”Et lite skritt for et menneske, et stort sprang for menneskeheten” sa Neil Armstrong da han tok det første skrittet på månen den 21. juli 1969.

Gjett om jeg fulgte med?

Jeg har fremdeles en liten konvolutt som det står ”Månestoff” med gutteaktige kråketær på utsiden. I denne sammenheng var ”stoff” avisutklipp fra månelandingen. Jeg tenkte det ville komme til nytte en gang som bakgrunn for en stil eller en særoppgave – men det ligger der fortsatt…

”Et stort skritt for meg, men selv om det angår hele menneskeheten, spiller mitt skritt liten eller ingen rolle” Jeg tenker naturligvis på:
    Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.
    Joh 5:24
Jesu ord har gyldighet. Det er det viktigste skritt et menneske kan ta, mye viktigere enn en månelanding, enten det er konkret eller i overført betydning som Stoltenbergs CO2-rensing.

Jeg mener ikke at CO2-rensing er lite viktig – kanskje det er det viktigste av alt som ikke er viktig, for å ”misbruke” et sitat av pave Johannes Paul 2. Men det viktigste skritt et menneske kan ta er jeg glad for at jeg har tatt.

Ingen kommentarer: