søndag 27. november 2011

Annonsering: Kjærlighet ved første blikk!

Jeg kan herved kunngjøre at nå har også jeg fått den siste utgaven av Bibelen. Det ble storformat med harde permer. En lekker bok og fantastisk flotte fonter som er lette å lese: Kjærlighet ved første blikk! Anbefales herved!

Jeg har en annonsering til: Jeg kommer snart til å endre litt på bloggingen fra mitt daglige bibelstudium. Siden jeg som 14-åring tok bestemmelsen at jeg ville følge Jesus har jeg lest Bibelen regelmessig, men jeg har mange ganger skiftet studiemetode. Her er noen eksempler:
  • "Mengdelesing" – å lese gjennom Bibelen på et år.
  • "Bibelmeditasjon" - konsentrasjon om et relativt kort avsnitt med påfølgende innlevelse i beretningen.
  • "Notatbibelprinsippet" - jeg kopierte en bibelside på et A4-ark slik at jeg fikk rikelig med marg til kommentarer. Dette har jeg selvfølgelig tatt vare på.
  • "Leseplaner" - f. eks. Frelsesarmeens/Bibelselskapets plan som holder seg til tekster knyttet opp mot kirkeåret.
Det er dette som har vært utgangspunktet for bloggingen av bibeltekster i snart tre år. En av grunnene til å velge ny metode er at jeg møter igjen de samme tekstene – noen ganger for fjerde og femte gang siden jeg begynte bloggingen.

Jeg kommer nok fortsatt til å ”følge med” på kirkeåret, men fra 1. januar kommer jeg ikke til å blogge tekstene fra leseplanen. Derimot vil jeg ta for meg ”manna” i bok etter bok. Jeg har ikke landet på om jeg skal ta en tanke fra hvert kapittel eller bli værende i et kapittel til jeg opplever at jeg er klar til å gå videre. Det får bli overraskelsen ;-)

Fram til 3. søndag i advent blir det ”tradisjonell” blogging, men så tar jeg pause på bloggen fram til 1. januar. Hermed er det annonsert.

Apropos annonsering – dagens tekst er Jesu annonsering av sitt oppdrag. Det er litt av en proklamasjon og det er ingen tilfeldighet at det er en ”nyttårstekst” – det kulminerer med:
    ”Han har sendt meg for å … rope ut et nådens år fra Herren!”
    Luk 4:16-22a
Jeg tar det til meg og ønsker oss alle et velsignet nytt og nådefullt kirkeår!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, jeg har alltid vert fasinert av folk som tror så sterkt på noe. Jeg syntes det er fint. Og jeg må ærlig si at jeg nesten blir litt misunnelig av og til, for jeg klarer ikke å få meg selv til å gjøre det samme. Kansje jeg prøver for hardt.
Jeg vil bare si at jeg syntes det er en veldig fin blogg du har :)
En ting jeg har lurt på en stund; Du som tror på Gud, og som mener at Kristendommen er den mest riktige religionen, hva mener/tenker du om andre religioner? mener du at de er feil? eller mener du at det er flere veier å tror på Gud?

Jostein Nielsen sa...

Hei igjen
Takk for hyggelig kommentar! Jeg skulle ønske at vi satt i samme rom og kunne prate om troen. Kanskje konklusjonen på en slik samtale ble at du faktisk oppdaget at det er litt tro hos deg også. Ofte er tro et spørsmål om valg. Si at du blir introdusert for en vare. Du hører en selger snakke fordelaktig om den, og kanskje du til og med leser om varen, men om selgeren snakket sant eller produktbeskrivelsen var korrekt vet du først når du har kjøpt varen selv. For meg handler troen om å ta et lite skritt hver dag. Den bekreftes aldri før jeg har tatt skrittet. Om den var bekreftet på forhånd ville deg ikke vært tro.

Så til andre religioner. Jeg vil ikke si at andre religioner tar feil, fordi jeg mener at de fleste religioner er uttrykk for en sann lengsel etter Gud. Jeg vil aldri forsøke å overbevise dem om at de tar feil, men jeg vil snakke med dem om Jesus. Jeg tror nemlig at det bare er han som gir et sant bilde av Gud. Jeg hadde ikke visst mye om Guds karakter om jeg ikke hadde blitt kjent med Jesus.
De fleste andre religioner stiller krav til sine medlemmer, krav som ingen klarer å leve opp til. Også Jesus åpenbarer sannheten om meg som menneske, men han kommer også med nåde. Det er utrolig stort at jeg på tross av mine feil og mangler likevel blir akseptert som et Guds barn på grunn av det Jesus har gjort. Da blir troen ikke lenger stress, men hvile! Ønsker deg masse velsignelse!