tirsdag 18. oktober 2011

Gode forsøk

Det er sjelden jeg ser sport på TV, men er det friidrett pleier apparatet å stå på selv om jeg holder på med andre ting. Det er flott å se gode prestasjoner på friidrettsarenaen. I flere av de tekniske øvelsene snakkes det ofte om ”gode forsøk”, men da blir resultatet underkjent. Lista falt ned eller utøveren ”tråkket over” så det ble ”dødt”.
    Mange har forsøkt…
Slik begynner Lukas sitt evangelium. Det var sikkert ”gode forsøk” på å gi en fremstilling av Jesus-fortellingen, men det var kanskje ikke helt ”perfekt”. Det ble ”hårfint” riv eller noen millimeter ”overtråkk”.

Derfor finnes det fremdeles en del evangelier som ikke er ”gyldige”. Vi kaller dem apokryfiske evangelier. Det er flott å se gode forsøk på idrettsbanen og for dem som er ute etter å lære, kan man lære mye av et godt forsøk som endte med overtråkk.

Jeg kan altså lære mye av disse apokryfiske evangeliene, men jeg takker Gud for mennesker som Lukas som gjorde en grundig ryddejobb og har gitt oss en flott Jesus-fortelling forankret i historien. Det er godt for både for ”hjerne” og ”hjerte”.

Ingen kommentarer: