søndag 25. september 2011

Velbrukt

Jeg har stor fascinasjon for gjenbruk. Derfor liker jeg også Fretex, og har en tendens til å ta vare på alt som er ”kjekt å ha” og som kan komme til nytte.

Og - veldig mye kommer faktisk til nytte. Til og med med bøyde spiker ble hentet fram da jeg holdt på med en innspurt på taket i sommer. Du verden så kjekt å ha en isboks med brukte spiker da alle byggeforetninger hadde stengt for dagen.

Jeg har også noen velbrukte illustrasjoner som jeg bruker igjen og igjen. Mange av dem er hentet fra bibelen. Det er få illustrasjoner som gir en bedre forklaring på hva tro er enn beretningen om de ti spedalske. Mange mennesker går i den fella å se på tro som en prestasjon – i den betydningen at jeg må være overbevist om at det skal skje før jeg våger å satse på det. Jeg tenkte mye i den retningen selv – også etter at jeg fikk en bevisst kristentro og så meg selv som et gjenfødt Guds barn.

De ti fikk beskjed om å vise seg for prestene. De hadde ingenting å vise til, men i lydighet til det Jesus sa gikk de. Det er ikke sikkert at de trodde at noe kom til å skje, men de valgte likevel å ta sjansen: Tro er å hvile i at min oppgave er å være lydig imot det Jesus sier. Det er ingen prestasjon – for da er det ikke meg eller ”min” tro som gjør under, men han som står ved sitt ord.

Beretningen egner seg til gjenbruk, og i motsetning til sommerens spikerboks, er det ingenting som behøver å rettes på før anvendelse!

Ingen kommentarer: