lørdag 17. september 2011

Alt for alle

Dersom du har fulgt med på bloggen min, har du forstått at jeg har mange interesser.

Jeg blir også fort ”interessert” i mennesker, for alle mennesker bærer på en helt unik historie. Jeg føler meg privilegert (og ofte rørt) hver gang et menneske lukker meg inn i sitt liv og sin historie.

Paulus inviterte inn hele verden. Det er ikke sikkert at han ante omfanget den gang han gjorde det, men om han hadde visst det, er jeg overbevist om at han likevel ville gjort det:
    For alle er jeg blitt alt, for på alle mulige måter å frelse noen.
    1 Kor 9:19-23
Jeg har ofte lurt på i stor grad prosjektet hans var vellykket. Da Jesus var begrenset fordi han var et sant menneske, prioriterte han de tolv og i særdeleshet ”de tre”. Paulus ”smørte seg” veldig tynt utover. Jeg går selv i fella. Jeg ønsker desperat å være alt for alle, og føler ofte at jeg mislykkes med det. Det blir fort ”tynt” i forhold til familie, venner og mennesker som i vanskelige perioder hadde trengt at jeg var der, men så er jeg ”alle andre steder”.

For et halvt år siden var jeg sammen med Jan. Han prioriterer å bruke masse tid på enkeltmennesket, og jeg beundrer ham for det. Kunne Paulus indirekte ha blitt enda mer ”effektiv” om han hadde prioritert ”tre” og ”tolv” i stedet for å bli alt for alle? Det vil jeg fundere litt på i dag – kanskje vi trenger både ”Janer” og ”Pauluser”? Jeg vet i hvert fall hvem jeg ligner mest på….

Ingen kommentarer: