torsdag 25. august 2011

La Sagrada Familia

Etter å ha vært med om en rekke byggeprosjekter, er jeg veldig klar over at det tar tid å bygge. Det blir fort forsinkelser fordi uforutsette ting dukker opp. Jeg fatter fremdeles ikke hvordan Frelsesarmeen som kom til Norge i januar 1888 kunne åpne et nybygd hovedkvarter i desember samme år…

Det tar tid å bygge en helligdom. La Sagrada Famila i Barcelona ble påbegynt i 1883 og er fortsatt ikke ferdig. Kanskje det ikke er så rart at det ble reaksjon da Jesu påsto at han skulle reise opp tempelet på tre dager dersom det ble revet ned. «I førtiseks år har de bygd på dette tempelet, og du vil reise det opp igjen på tre dager?»* argumenterte de. Jeg regner med at det var sagt med en liten hånflir.

At de ikke forsto at Jesus talte om sin egen kropp, føyer sin inn i rekken av liknende ”misforståelser” som Johannes gjengir.

Å bygge en helligdom tar tid – ja, det tar et helt liv og det koster et helt liv. Jesus betalte med sitt, og min helligdom blir bygd ved at jeg ”dør med ham” og ”oppstår med ham”. Det kan skje på et øyeblikk, men det tar et liv: - Det handler om gjenfødelse. Jeg tror det er derfor Johannes velger å gjengi denne hendelsen rett før han forteller om samtalen med Nikodemus.

* Joh 2:13-21

Ingen kommentarer: