lørdag 23. juli 2011

Smak av ’malurt’

Det var under tvil jeg for en drøy time siden valgte å la den automatiske publiseringen av refleksjonen Smak av honning til dagens tekst gå sin vanlige gang. Tankene i det innlegget var skrevet i går – før de forferdelige tragediene skjedde. Da jeg besluttet å likevel publisere, var det fordi at alt det ”normale” ikke kan stoppe opp på grunn av en terrorist. Lar vi det skje, har det onde fått en seier. Jeg har likevel behov for å uttrykke noen tanker i tillegg til det jeg skrev om 'Den vonde dagen' i går kveld.

Det vi egentlig har vært vitne til er en ’Smak av malurt’. I Åpenbaringsboken* representerer malurt en gift som sprer død. ’Giften’ i tragediene vi er vitne til er ideologier som hyller ødeleggelse og død. Det spiller ingen rolle hvilket navn vi setter på slike ideologier. Det er irrelevant om de er politiske eller religiøse. Kilden er den onde og han er motstander av alt som er godt:
    ”Tyven kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod. Jeg er den gode hyrde.”
    Joh 10:10-11

* Åp. 8:11

Ingen kommentarer: