tirsdag 5. april 2011

Søsken

Jeg føler meg rik som har biologiske søsken. Sist helg fikk jeg gjøre tjeneste med Kjartan på Island. Det er flott når vi i tillegg til felles jordiske foreldre har en himmelsk Far som binder oss sammen.

Det siste setter meg inn i en enorm søskenflokk.

Noen kan oppleve at de mister sin ”biologiske” familie når de blir medlem av Guds familie. Nylig har jeg møtt en slik ny bror også. Det var sterkt å høre hans vitnesbyrd, og det er litt av en familie han har kommet inn i:
    Han som helliggjør, og de som blir helliggjort, kommer alle fra den ene. Derfor skammer ikke Sønnen seg over å kalle dem søsken.
    Hebr 2:10–18
At også Jesus kaller meg ”bror” er en stor nåde. Samtidig er det en trøst at han er en del av familien han også. Det hender jeg opplever at jeg har sviktet en i søskenflokken. Noen ganger er det reelt, andre ganger handler det om å sette grenser. Uansett kan det være en vond opplevelse for begge parter. I slike situasjoner er det godt å vite at ”bror Jesus” alltid er der – både for meg, og for den som er skuffet over meg.

3 kommentarer:

Kjartan sa...

Amen kjære bror i dobbel forstand. Vi er da særdeles rike på mange måter.

Jan Samuel sa...

Håper det går greit at jeg skriver dette her Jostein?

Hei Kjartan,og fred fra Gud til deg og dine!
Fikk noen vers til deg når jeg så bildet av dere,og får ikke fred før jeg får gitt deg de.

2 Mosebok 23 vers 20
Jesaja 45 vers 1-2 og 3
Jesaja 55 vers 5 og vers 12-13

En velsignet blogg du har Jostein!
Må Gud rikelig velsigne dere begge og familien.AMEN!!!!!!!
Salme 115 vers 15 til dere begge.
Hilsen
Jan Samuel

Kjartan sa...

Takk for oppmuntrende og bekreftende vers. Jostein kan sikkert bekrefte at dette står i tråd med helgens forkynnelse, eller snarer de delene som går på profetier og oppfyllelse. Jeg trengte roen i dag, har vært en del småangrep og skuffelser på første dag tilbake. Tusen takk og et inderlig ønske om Guds rike velsignelse til deg også.