tirsdag 1. mars 2011

Autografjegerne

”Vi håper å komme i en situasjon hvor mange vil snakke med oss, ha en bit av oss. Da viser de at de bryr seg om oss. Det er det vi vil. Må vi stå 20 minutter ekstra for å skrive autografer, vet vi at vi får dette igjen på sikt. Og våre utøvere lærer seg ydmykhet.” uttalte Clas Brede Bråthen rett før VM.

Det kan være at dette var et spark til utøvere som løper både fra journalister, publikum og blomsterseremonier. Men om motivet for en autografjeger alltid er så edelt som Clas Bred Bråthen beskriver, skal jeg la være å spekulere over. Men jeg tror det var akkurat det motivet som drev disse karene:
    Det var noen grekere blant dem som var kommet for å feire høytiden. De gikk til Filip, som var fra Betsaida i Galilea, og sa: «Herre, vi vil gjerne se Jesus.»
    Joh 12:20–26
De ville ha en ”bit av ham”, vise at de brydde seg om ham. Jeg vet ikke om de var ute etter autograf, men de forlot nok ”merket”* for livet. Jeg tror at alle møter med Jesus setter et "merke". Jeg stiller meg i autografkøen og vet at han har tid!

* Ef 1:13

Ingen kommentarer: