mandag 1. november 2010

Verd å ta vare på!

Jeg liker å tro at jeg ikke tar meg selv særlig høytidelig – men det er min subjektive vurdering. Jeg kan f. eks. godt le av mine egne tabber og ”svakheter”. Derfor hender det at jeg også fleiper med min interesse for å samle på nesten alt mulig.

Dersom et møbel går i stykker og ikke kan repareres, tar jeg f. eks. vare på skruer og hengsler. Det samme gjelder støpsler og ledninger fra ødelagte elektriske apparater. ”Kjekt å ha!”.

Det kan gjøre vondt i magen når jeg går forbi en container utenfor et hus hvor de holder på å pusse opp – containeren er jo full av ”skatter”. De som kjenner meg vet at jeg bl. a. tar vare på verktøy, bøker, noter, FA-penner, artikler, bilder, ved og bibler i forskjellige versjoner og språk.

Men det aller viktigste for meg er å ta vare på innholdet i Bibelen:
    Fordi du har tatt vare på mitt ord om å holde ut, vil jeg bevare deg gjennom den tiden av prøvelser som skal komme over hele verden for å prøve dem som bor på jorden.
    Åp 3:7–13
Det er ikke mindre enn Guds ord det er snakk om, og når det er ”hørt” (jfr ”omkvedet” i brevene) blir det en integrert del av meg. Det er ordet som holder meg oppe gjennom prøvelser. Er ordet først blitt integrert er det ingen makt i denne verden som kan ta det fra meg.

Se også: "En glad søkende"

Ingen kommentarer: