lørdag 6. november 2010

”Frelsesarmeen gjør så mye godt!”

Vi hører det hele året, men det blir ekstra trøkk på ”lovprisningen” når vi om noen få uker setter ut julegryta igjen. Det har alltid utfordret meg:

Løytnant med krigsrop:
”Ve dere når alle taler vel om dere!”

stod det med fete typer over to avissider da jeg var i min første ordre i Bergen julen 1976. Ordene stammer fra Jesus og de er en del av dagens bibeltekst*.
Verset kan misbrukes for jeg tror det er myntet på dem som er motivert ut fra behovet for anerkjennelse. Å bli anerkjent eller bekreftet er viktig for min utvikling som menneske, men det kan også bli et mål i seg selv, og det er da det begynner å bli farlig.

Jesus var fokusert på at vi skulle gjøre gode gjerninger og at dette skulle lede menneskers oppmerksomhet til Gud. Da han fordømte fariseerne var det ikke i hovedsak på grunn av det de gjorde, men på grunn av motivasjonen de hadde for å gjøre det. De likte å ”sole seg i sin egen fortreffelighet”.
Det er en viktig påminnelse – ikke bare fordi jeg er med i Frelsesarmeen – fristelsen ligger på lur på de fleste arenaer. Løsningen er ikke å la være å gjøre godt eller yte mitt beste, men å innvie alt jeg gjør til Gud.

*Luk 6:20-26

Ingen kommentarer: