tirsdag 4. mai 2010

Adressaten

For noen år siden var jeg ved et korps hvor en av soldatene jobbet i ”postens detektivbyrå”. Byråets oppgave var å finne fram til riktig adressat der hvor opplysningene var særdeles mangelfulle. Soldaten kunne fortelle flere utrolig historier om hvordan de hadde klart å løse oppgaver som de fleste ville betrakte som umulige.

I dag har jeg lyst til å reflektere litt over ”adressaten” for våre bønner. Jeg er overbevist om at det er ”Far” som er korrekt adressat for mine bønner, og med årene er jeg blitt mer og mer bevisst på det. Jeg tror ikke det er ”feil” å be til Jesus eller Den hellige ånd, for de er en del av guddommen. Men – når det er snakk om et konkret bønneemne, kommer jeg fram for Far, i Jesu navn og ber ham gripe inn ved Den hellige ånd. I sin avskjedstale til disiplene sa Jesus:
    Den dagen skal dere be i mitt navn, jeg trenger ikke spørre Far for dere da.
    Joh 16:23b–28
Når det er sagt, tror jeg at Vårherre også har et “bønnens detektivbyrå” som ser hjerter som lengter etter en adressat som de ikke helt vet hvem er. Kanskje det er en ”soldat” som jobber der også, og jeg tror at ”posten kommer fram”.

1 kommentar:

Hannek sa...

Hei! Fant bloggen din for en liten stund siden, og må si at den er veldig fin å lese på morgenkvisten.
Du skriver kort, konkret og aktuelt rundt bibelversene, det er noe vi ungdommen liker.
Stå på videre! Guds fred =)
Hanne Kristin