mandag 4. mai 2009

Pappa hadde vært der!

I ti år hadde vi ei hyggelig hytte på Knapper i Nord-Odal. Der ferierte vi både sommer- og vinterstid. I den kalde årstida var det en kjølig opplevelse å komme dit og det tok noen timer før det ble behagelig å være inne. Noen ganger kom vi til oppvarmet hytte. Pappa hadde vært der, fyrt på peisen og satt på varme. Han hadde forberedt stedet for oss. Det var utrolig deilig å komme dit da, særlig etter en lang reise over fjellet fra Bergen.
Jeg er fortsatt på reise. En har reist i forveien. Det var noe han måtte gjøre, og han var bekymret for at de som sto rundt ham skulle oppleve angst da han ble borte. Derfor forklarte han hvorfor:

I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere?
Dagens bibelord: Joh. 14:1-6

Jeg har på en måte allerede funnet fram slik Göte Strandsjö beskriver det:

Som når et barn kommer hjem om kvelden,
blir møtt av en vennlig favn,
slik var det for meg å komme til Gud,
jeg kjente at her hørte jeg hjemme.
Det var en plass i Guds store rom,
en plass som ventet har på meg.
Og jeg kjente: Her er jeg hjemme,
jeg vil være et barn i Guds hjem.

I tillegg har han forberedt et sted i det evige der det også er plass for meg. Det blir som å komme fram etter en lang og tidvis strevsom reise. Det vil være stelt i stand og temperert akkurat slik at jeg skal føle meg velkommen. Far har ikke bare vært der – han ER der!

Ingen kommentarer: