tirsdag 16. juli 2002

Min båt er så liten........

En offentlig og en privat virksomhet avtalte en tvekamp i kapproing i en åtter. Begge mannskap trente lenge, og da dagen kom, var begge lag i toppform.

Men de private vant med et forsprang på en hel kilometer. Moralen gikk helt til bunn i den offentlige virksomheten og den øverste ledelsen besluttet at man skulle vinne neste år. Det blev nedsatt en prosjektgruppe for å undersøke problemet.

Prosjektgruppen fant etter mange undersøkelser ut at de private hadde syv mann til å ro og en mann til å styre, mens de offentlige hadde en mann til å ro, og syv mann til å styre. I denne krisesituasjonen viste ledelsen betydelig handlekraft. De ansatte straks et konsulentfirma for å undersøke det offentliges struktur, og ekspertene kom etter mange måneders arbeid til den konklusjon at det var for mange til å styre og for få til å ro.

På bakgrunn av konsulentenes rapport ble det straks foretatt endringer i lagstrukturen. Mann hadde nå fire styrmenn, to overstyrmenn, en styreleder og en roer. Dessuten innførte mann av motiveringshensyn et poengsystem for roeren.

”Vi må utvide hans arbeidsområde og gi ham mer ansvar”, sa ledelsen.

Året etter vant de private med et forsprang på to kilometer.

Den offentlige virksomheten sparket roeren på grunn av de dårlige prestasjonene, men utbetalte en bonus til ledelsen i erkjennelse av det store arbeidet som var blitt utført.

Det ble utarbeidet en ny analyse fra konsulentfirmaet, som konkluderte at man hadde valgt den riktige taktikken, og at motivasjonen også var i orden, og at det dermed måtte være materialet, som måtte rettes på.

I dag er den offentlige virksomheten i gang med å utvikle en ny båt…….

Tenker vi også slik når vi bygger Guds rike?

Ingen kommentarer: