mandag 26. juli 2004

Kan bilder være en andakt?

Korset på stranden

 

HISTORIEN BAK BILDET

Hendelsen fant sted etter en gudstjeneste på stranden hvor vi ser fem nyfrelste fra Nakskov i Danmark på slutten av 90-tallet. Min bror, Kjartan, har fått bildet analysert av flere - blant annet fotografer. De kan ikke forklare at lyset kommer fra forskjellige retninger.

Lyset var ikke synlig da bildet ble tatt - men vi kan legge merke til at det dannes et kors over gruppen og at det er en "lysskygge" som etter et vingeslag av en due. Vi kan jo velge å tro eller å la det være - for meg er bildet en liten andakt.

Korset på Nord-Jyllandfestivalen
HISTORIEN BAK BILDET

Bildet er tatt mandag den 23.07.01 etter det første møtet på Nord-Jylland-festivalen. Der Guds ånd er, vil det være kamp. Slik var det også denne kvelden hvor Roger Larssons forkynnelse hadde et sterkt fokus på korset. Korset er selve seiersmerket (1). Da vi kom ut så vi hvordan noen skyer hadde formet et kors. Korset hadde på en måte skjøvet de truende skyene til side. Tilfeldigheter - kryssende fly? - det finnes sikkert en forklaring, men for meg var det en liten andakt, og p.g.a. Jesu kors fikk mange et sterkt møte med Gud i løpet av festivalen.
-----------------------------------
(1) Han kledde maktene og åndskreftene nakne og stilte dem fram til spott og spe da han viste seg som seierherre over dem på korset. Kol 2:15

Ingen kommentarer: