søndag 1. juli 2001

CARPE DIEM!

...den sørger for mat om sommeren...
Ordsp. 6:8
Det er mauren som på denne måten blir beskrevet som et forbilde. Jeg opplever det som en oppfordring til å samle overskudd fysisk, psykisk og åndelig – også det med bibelsk substans med tanke på Jesu ord: ”Jeg har mat å spise som dere ikke vet om” (Joh. 4:32)

Samtid er jeg klar over hvor lett det er at anledningene til å ”samle mat” smuldrer vekk fordi vi ikke griper tak i mulighetene.

Mange har latt seg fascinere av filmen "Dead Poets´ Society" der Robin Williams gjør en fantastisk rolle som læreren som vekker studentenes interesse for verdier de før ikke hadde sett. Hans uortodokse pedagogikk og sitering av "Carpe Diem" - Grip dagen! - skapte en forandring.

Dersom du har drevet litt med fysisk trening, kjenner du innholdet i begrepet ”dørstokkmila”. Du vet at du har så godt av en tur ut i naturen, men det går så tregt å komme i gang, og så ble det utsatt til en annen gang. På samme måte kan det være en bøyg å søke sosialt fellesskap. Du vet at du vil få en hyggelig kveld blant venner, men å komme over dørstokken.... få åpnet oppbyggelsesboka eller deltatt på akkurat det møtet...

Carpe Diem!

Publisert i Tempelnytt nr. 7 - 2001

Ingen kommentarer: