søndag 1. april 2001

”Kjøleskapet mitt forstår meg ikke lenger!”

…har du fått med deg reklamen? Vi flirer litt av den – i hvert fall første gangen – jeg burde ha fått
med meg hva det egentlig er reklame for, fornemmer at det har noe med framtiden å gjøre, men bakgrunnen for at jeg tar det med, er at datamaskinen ikke alltid forstår meg – den snakker!

”Du har for mange vinduer åpne!”
”sier” den. ”Lukk noen vinduer før du jobber videre!”. Egentlig har jeg merket det litt før den gir beskjed, for den jobber ”tregere”, eller den låser seg helt og nekter å samarbeide. Slik kan det gå når man jobber med for mange ting på en gang.

Det hender jeg har det slik selv også – jeg har ”for mange åpne vinduer” – det går tregere og det kjennes nesten som om ”harddisken” er i ferd med å låse seg. Da må jeg se om det er noen vinduer jeg kan lukke før jeg kan gå videre. Av og til lurer jeg på om Gud sliter med å få kontakt p.g.a. alle de ”åpne” vinduene mine – eller det er jeg som sliter med å få kontakt med ham fordi jeg har glemt å lukke ”de andre vinduene”?

En menighet kan ha det på samme måte. Vi gjør det vi kan for å holde programmer i gang, prøver å finne folk til å gå inn i oppgaver og tjenester. Jo kraftigere en datamaskin er, dess flere ”vinduer” kan den ha åpne samtidig. Templet er en kraftig menighet, men den trenger mer kraft slik at all programvaren vår kan kjøres for Guds rikes vekst og framgang. Derfor er det viktig at samtidig som vi gjør en undersøkelse om hvilke behov som finnes, også ber om kraft og ressurser for at eventuelle nye program kan kjøres – kanskje du er en slik ressurs?

Publisert i Tempelnytt nr. 4 - 2001









Ingen kommentarer: