tirsdag 30. november 2010

Se og hør!

Som ”folk flest” leser jeg ”Se og hør” kun på venteværelse dersom det ikke er alternativ. Når jeg tenker på opplagstallet, må det være enormt mange venteværelser i landet vårt. Jeg har forstått at ”Hjemme hos”-reportasjer selger godt.

Kanskje det er en grunnleggende nysgjerrighet hos oss mennesker å vite hvordan andre mennesker bor?
Hver gang jeg leser om Andreas og hans første møte med Jesus forundrer jeg meg over at det første Andreas spør om er: ”Hvor bor du?”*, og kanskje enda mer overraskende er Jesu respons: ”Kom og se!”

Jesus må ha forstått at det ikke var adressen Andreas var interessert i, men å bli bedre kjent med Jesus…. Og når jeg tenker etter, er det mennesker jeg har vært invitert ”hjem til” som jeg føler at jeg kjenner best. I et hjem ser jeg hva menneskene er opptatt av, hva de leser og hva de prioriterer. I tillegg ser jeg på hvert menneske som et ”hjem”, og det gjør meg ydmyk når noen inviterer med ”inn” i sin sjels hus.

Da Jesus inviterte Andreas og hans venn med ”hjem”, tror jeg at det var mer enn en invitasjon til ”Kapernaumgata 14” – han inviterte Andreas inn i sin sjels hus. Og det Andreas fant måtte han fortelle om. Den samme trangen til å komme med sin ”Hjemme hos”-reportasje har mennesker som hører og tar imot invitasjonen fra Jesus i 2010 også.

* Joh 1:35-42

Ingen kommentarer: