søndag 22. november 2009

”Will you do ’roll-call’ tomorrow night?”

Jeg fikk spørsmålet av sersjanten min den 9. oktober for 35 år siden. Det var min første dag på den internasjonale offisersskolen i London. Engelskkunnskapen var heller begrenset. Språk hadde ikke hørt til det som fikk særlig mye av min oppmerksomhet. For meg var det realfag som gjaldt. Jeg skjønte at det var noe sersjanten ville jeg skulle gjøre neste kveld, men hva i all verden var det?

Etter å ha spurt tre ganger uten å føle at jeg var kommet nærmere en åpenbaring, fikk jeg beskjed om at sersjanten selv skulle lede det første ”roll-call” om et par timer, så da var det bare å følge med.

”Roll call”? – jeg lette litt i ordbøkene uten å bli mye klokere, men var det ikke noe med en sang? Som hornmusikant hadde jeg spilt melodien til ”Når basunens toner lyder er jeg der” og i min engelske notebok heter den: ”When the roll is called up yonder!” - Den engelske sangteksten henviser til opplesningen av navnene i ”Livets bok” etter Jesu gjenkomst (1).
”Roll-call” var altså navneopprop?

Da kvelden kom ble jeg litt klokere. Det var samling av alle på internatet. En form for mønstring med andre ord, og det ble lest fra ”Livets bok” - ikke den som føres i himmelen, men den som er inspirert derfra. Neste kveld var det min tur til å samle flokken og stotrende lese ordet fra den engelske bibelen.

En gang skal det være mønstring i himmelen. Av og til kan det være fristende å spørre Vår Herre: ”Will you do ’roll-call’ tomorrow night?”, men vi får ikke svar. Det viktigste er at du og jeg vet at når det skjer så er navnene våre i rulla! 
Mitt står der, og jeg er spent på å høre hva mer Han har å si!
-----------------------------

Publisert i Krigsropet # 48 - 2009 - PDF

4 kommentarer:

Hugh Jass sa...

Hej, kan du si mig hva jeg kan finne norske teksten av "Når basunens toner lyder"? Jeg vet at det er en versjon i http://www.youtube.com/watch?v=2GD9-36vAtw , men jeg snakke ikke så god norsk og jeg kan ikke forstå det. Tack så meget.

Jostein Nielsen sa...

Hei - har denne teksten hjemme, men er for tiden på reise. Sender deg teksten når jeg kommer hjem!
Jostein

Hugh Jass sa...

Tusen takk.

Hugh Jass sa...

Har du også teksten av "Jeg er din å Gud"?