mandag 23. november 2009

Operasjonssentralen

Mens jeg var student på sosialhøgskolen jobbet jeg på alarmsentralen til Securitas. Dit tikket bestillinger på ekstravakter inn. Det hendte det dukket opp noen vakter på operasjonssentralen til BP-Ula-feltet. De tok jeg gjerne selv. Det var lange, ensomme og stille vakter.

De eneste faste arbeidsoppgavene var å loggføre noen telex-meldinger om vær og bølgehøyde. Den egentlige funksjonen var å være klar i tilfelle en krisesituasjon skulle oppstå. Da var det viktig å være beredt, kjenne prosedyrene, holde hodet kaldt og handle riktig. Det dreide seg om olje. Det dreide seg om liv og verdier. Ellers var eneste krav at jeg var til stede – en drømmejobb for en student som trengte lesetid.

Det skjedde aldri noe på mine vakter – verken øvelser eller alvorlig hendelser. Likevel gikk jeg ofte gjennom rutinene slik at jeg visste at jeg var klar om noe skulle skje.

Det hadde ikke halvpartene av brudepikene gjort. De ventet på brudgommen, men da han kom var de ikke klare. Det dreide seg om olje. Det dreide seg om liv og verdier. Brudgommen kom – og enda viktigere, han kommer:
    Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen.
    Matt 25:1-13

Ingen kommentarer: