søndag 22. oktober 2023

Tanker preget av kontraster

‘Tankene’ som jeg deler hver helg, blir preget av kontraster. Slik er det også i dag. I verden er det fortsatt uløste konflikter og hendelser som fører til tragedier for alle involverte.
Men midt i det hele er det alltid noe som er godt, og som bringer glede.

Magna og jeg er i Sofia for å være med om den første internasjonale markering av Frelsesarmeens tilstedeværelse i Bulgaria. For meg begynte det med en drøm for mer enn åtte år siden. Derfor er det masse glede i dag.

Jeg pleier å dele et Gowans vers, men i dag er det en annen av Frelsesarmeens mange dyktige komponister og tekstforfattere som slipper til. Joy Webb ble forfremmet til herligheten den 1. okt. 23 i en alder av 91 år.

Hun ble svært godt kjent utenfor Frelsesarmeen ettersom hun på 60-tallet ledet popgruppa ‘Joy-Strings’ som også gjorde det bra på de sekulære hit-listene.

En av hennes aller vakreste sanger (både tekst og melodi): ‘The Candle of the Lord’ – er veldig aktuell i vår kontrastfylte tid.

Jeg tror ikke den har vært forsøkt oversatt til norsk tidligere, og da det ble spørsmål om det på Facebook for en uke siden – utfordret jeg meg selv til å prøve.

Det ble en gjendiktning, som jeg tror favner hovedbudskapet: Det er håp når alle våre små lys skinner over hele jorden. Jesus er verdens lys, og som han er, er vi i denne verden.

Sangen finnes på engelsk på YouTube i mange varianter – både i regi av Frelsesarmeen og artister fra andre sammenheng, her er en versjon med Ann Stewart som solist sammen med International Staff Band & Staff Songsters.

Tenn meg, Herre!

Ingen kommentarer: