lørdag 3. juni 2023

Uforstyrret fred

For meg har 2023 så langt vært et krevende år. Programmet har vært tett med mange flotte arrangement både lokalt og rundt omkring på forskjellige kanter av vårt vidstrakte land. Jeg har frydet meg i Guds nærvær.

Samtidig har jeg tidligere vært bortskjemt med at slike arrangement etter noen timers søvn ga mer overskudd enn det tappet energi. Noen helsemessige utfordringer har ført til at det nå oppleves annerledes. Det er ikke noe som gir grunn til bekymring, for det er bagateller som er under behandling.

For en drøy måned siden skrev jeg om de mange «hvorfor» knyttet til at det behaget Vårherre å hente hjem en god pastorbror og bønnestøtte i altfor ung alder sett med menneskelige øyne. Slike hendelser røyner også på

– MEN –

midt i ‘stormene’ kommer denne forunderlige ‘strømmen’ av «uforstyrret fred» som flyter uten stopp. Guds egen fred som alltid er der - også når jeg stresser i et forsøk på å få gjort alt som ‘burde’ gjøres. Da er det godt å roe helt ned og minne meg selv om at ingenting på jorden kan rokke den himmelske freden.

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir.
La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Johannes 14:27

Takk Gud for at det er sant – og takk til Gowans som klarte å formulere det i et par enkle vers!
_____________________________________

Ingen kommentarer: