onsdag 29. april 2020

En god klem!

En god klem
Jeg delte disse tankene med offiserene i Øst-Europa tidligere denne uka - og jeg ber for deg akkurat nå om at dette også kan være til trøst og oppmuntring for deg. 

Noen av dere er vi vant til å møte fysisk ganske ofte. Andre møter vi personlig bare to eller tre ganger i året på grunn av den geografiske størrelsen på territoriet vårt. Derfor gjør det litt vondt for Magna og meg å ikke kunne gjennomføre alle turene vi hadde planlagt fra mars til juni i år.

Selv når vi i dag treffer noen av dere fordi vi bor i samme by, gjør smittevern-reglene om 'sosial distansering' det umulig å oppføre seg som vi pleier. Det fikk meg til å fundere på om det er noe som kan overvinne 'sosial distansering'? - Svaret kom raskt:


Åndelig omfavnelse!

Ingenting kan hindre meg eller deg fra å omfavne hverandre i bønn. Dere er alltid i våre bønner og i disse spesielle tidene blir det enda mer bønn når vi prøver å omfavne dere med Guds kjærlighet.

I den siste delen av kapittel 8 i brevet til romerne, skrev Paulus en liste over mange av de vanskelige tingene vi sliter med i livene våre, og han konkluderte med at han var overbevist om at ingenting i hele skaperverket,
skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.
Romerne 8:39
Det er en god åndelig klem.
Jeg vet at noen av dere også kjenner på angst og uro i disse dager, og at du til og med kan føle deg anklaget fordi du tenker at du ikke burde føle det slik fordi du er en troende, og i tillegg er en åndelig leder. Gud vet at vi er mennesker. Til og med disiplene var redde selv om Jesus var i samme båt. Hvis vi benekter følelsene våre, er vi ikke tro mot vår egen menneskelighet. I Getsemane-hagen møtte Jesus også frykten og ga uttrykk for sine egne følelser, så hvis Jesus noen gang har vært i samme båt som menneskeheten, er det nå!

Paulus møtte også frykten, jeg er sikker på at det er grunnen til at han også satte angst og nød på listen over de tingene som ikke kunne skille oss fra Guds kjærlighet, og den kjærligheten står til evig tid (1 Kor 13:13). 

En varm åndelig omfavnelse fra din bror i Kristus

Jostein

Ingen kommentarer: