lørdag 20. april 2019

Cea mai slabă echipă!

„Care e cea mai bună echipă?” a întrebat tatăl meu pe unul dintre nepoții săi. Desigur, copilul de 10 ani a răspuns imediat „Viking” - echipa locală. Băiatul a continuat cu o lungă explicație și argumente solide de ce Vikingii au fost mult mai buni decât echipa adversă. „Atunci tu îi încurajezi pe Vikingi, iar eu îi încurajez pe oaspeți” a spus bunicul când s-au dus să vadă meciul. „De ce?”a fost răspunsul îngrijorat al nepotului. „Pentru că cea mai slabă echipă are nevoie și ea de cineva care să-i încurajeze!” a răspuns bunicul.

Această replică probabil a fost spusă cu o "privire năstrușnică", dar descrie și atitudinea și valorile de bază ale tatălui meu: El a luat întotdeauna partea celor mai slabi.

Când Isus a murit pe cruce, el a fost de fapt „în” cea mai slabă echipă cu un rebel pe fiecare parte. Dar El a murit „pentru” cea mai slabă echipă:
„Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Duceţi-vă să învăţaţi ce înseamnă: „Milă doresc, nu jertfă!“Căci Eu n-am venit să-i chem pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi.”
Matei 9:12-13
Această declarație a fost răspunsul lui Iisus adresat Fariseilor care l-au criticat pentru că a mâncat împreună cu colectorii de taxe și păcătoșii. Dacă Armata Salvării nu mai este alături de cei slabi, atunci am pierdut din vedere o parte importantă a chemării noastre. De aceea Generalul Peddle ne amintește să ne asumăm responsabilitatea. Aceasta implică o „compasiune costisitoare” pentru cei slabi. Aceasta înseamnă că trebuie să-i apărăm pe alții, să căutăm dreptatea, să exprimăm generozitatea și să participăm la acțiuni de răscumpărare (1). Când facem acest lucru, începem să învățăm ce înseamnă „Milă doresc, nu jertfă”.

Atunci noi nu doar susținem cea mai slabă echipă - noi devenim parte a echipei - vulnerabili așa cum a devenit Isus, dar devenim și câștigători ai vieții!

„Mana” pentru astăzi:
„Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea este făcută desăvârşită în slăbiciune.“ (2)
Un Paște Binecuvântat!
-----------------------------------------
(1) „Chemare la o compasiune costisitoare” este a doua chemare în mesajul de a-și asuma responsabilitatea din Apelul la misiune a Generalului Peddle.
(2) 2 Corintieni 12:9

Ingen kommentarer: