lørdag 20. april 2019

Найслабша команда!

"Яка команда найкраща?"- мій батько запитав одного зі своїх онуків. Звичайно, 10-річний відразу відповів "Вікінг" – місцева команда. Хлопчик довго пояснював і приводив вагомі аргументи, чому "Вікінги" набагато кращі за команду супротивників. "Тоді ти можеш вболівати за Вікінгів, а я-за команду супротивників", - сказав дідусь, коли вони пішли дивитися матч. На що онук збентежено відповів: "Чому?" "Тому що найслабшій команді також хтось потрібен, хто міг би вболівати за них!", - відповів дідусь.

Ймовірно, це було сказано з "блиском в очах", але також це зображує головну позицію та цінності свого батька: Він завжди стояв на боці найслабших.

Коли Ісус помер на хресті, Він був фактично " в " найслабшій команді бунтівників з кожного боку. Але він також помер "за" найслабшу команду:
Здорові не потребують лікаря, лише хворі. Ідіть, отже, і навчіться, що значить: Я милосердя хочу, а не жертви. Бо я прийшов кликати не праведних, а грішних.” Ідіть, отже, і навчіться, що значить: Я милосердя хочу, а не жертви. Бо я прийшов кликати не праведних, а грішних.”
Матвія 9:12-13
Це твердження було відповіддю Ісуса фарисеям, які критикували Його за те, що їв з митарями та грішниками. Якщо Армія Спасіння більше не стоїть поруч зі слабкими, значить ми втратили з поля зору важливу частину нашого покликання. Ось чому генерал Педдл нагадує нам взяти на себе відповідальність. Вона передбачає "проявлення безцінного милосердя по відношенню до слабких". Це означає, що ми повинні захищати інших, шукати справедливості, проявляти великодушність і брати участь у вчинках, що ведуть до спасіння (1). Коли ми робимо це, ми починаємо розуміти, що означає "Я бажаю милості, а не жертви".

Тоді ми не лише вболіваємо за найслабшу команду - ми стаємо частиною найслабшої команди - вразливими, як Ісус, але й стаємо переможцями в житті!

"Манна" на сьогодні:
"Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі." (2)
Благословенного Великодня!
-----------------------------------------
(1) "Заклик до прояву безцінного милосердя" - це другий пункт в посланні про відповідальність у заклику Генерала Педдла до місії.
(2) 2 Коринтян 12:9

Ingen kommentarer: