lørdag 17. november 2018

Eu sunt preferatul Tatalui meu!

Cum este posibil asta cand el are atatia copii?

De fapt, tatal meu este "Tatal tuturor". Asa incheie Pavel lista lui cu aspectele care ne unesc intr-un Duh (1). Cand Pavel afirma acest lucru, sunt convins ca el nu limiteaza "tuturor" la "tuturor crestinilor". Cred ca el include fiecare fiinta umana individuala de pe acest pamant. In aceeasi scrisoare el scrie despre unitatea Duhului. El deja a afirmat ca Tatal Domnului nostru Isus este de asmenea cel:

"din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ."
Efeseni 3:15
Am intalnit multi oameni, de asemenea credinciosi, care se framanta cu imaginea lui Dumnezeu ca "Tatal perfect". Foarte des acest discomfort deriva dintr-o experienta negativa cauzata de un tata pamantesc distant sau abuziv care e departe de a fi perfect. Dumnezeu Tatal arata standardul pentru un tata bun - si chiar si un tata pamantesc bun nu va fi capabil sa demonstreze doar o parte din cum este "Tatal perfect". Pentru ca "Tatal perfect" are capacitatea sa isi imbratiseze toti copii. Mai mult:
"Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu."
Ioan 1:12
Cand o persoana l-a primit pe Hristos in viata lui, a devenit un copil al lui Dumnezeu, si de asemenea este preferatul lui Dumnezeu. Nu se va intampla niciodata ca "Tatal perfect" sa favorizeze un copil in defavoarea altui copil, deoarece el stie ca daca va favoriza pe unul, va distruge unitatea Duhului, si asta este exact ce vrea Dumnezeu sa vada in copii sai. El vrea ca noi sa cantam cu David:
"Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!"
Psalmul 133:1
...si sa mergem inainte ca O Armata, cu Un Mesaj si O Misiune.

"Mana" pentru astazi:

Iubesc sa impartasesc tuturor pe Tatal!
------------------------------------------
(1) ...şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii. Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez. Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor" Efeseni 4:3-6

Ingen kommentarer: