lørdag 13. oktober 2018

Ultimul care moare...

Am auzit această expresie de multe ori, cu toate acestea a fost special să o aud în timpul unei întâlniri cu deținuții care execută sentința pe viață în Moldova – o țară în care sentința pe viață este literalmente o pedeapsă pentru tot restul vieții.

Când am vorbit cu deținuții, am spus: "Văd speranță în ochii voștri, să nu o pierdeți niciodată!". Răspunsul din partea multora a fost imediat: "Speranța moare ultima!"

De asemenea, am învățat că mulți dintre ei au împărtășit aceeași „speranță” în care mi-am găsit salvarea. Suntem în același „trup”:
Este un singur trup şi un singur Duh, aşa cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde,
Efeseni 4:4
Există o mulțime de speranță în lume și de multe ori poate fi ca așteptarea nedefinită pentru ceva mai bun. În realitate, într-un context spiritual Creștin, este doar o singură nădejde. Aceasta nu înseamnă că noi nu ar trebui să lucrăm pentru binele comunităților, orașelor, țărilor noastre, ci, dimpotrivă, suntem încurajați să facem acest lucru: „Căutaţi pacea pentru cetatea în care v-am dus în captivitate Şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, căci de bunăstarea ei depinde şi bunăstarea voastră!” (Ieremia 29:7) Acest lucru este 100% similar cu modul în care vedem misiunea noastră ca o Armată a Salvării și conceptul de „Salvare pentru ambele lumi” (1). Cu toate acestea, chiar și mântuirea în această lume este legată de o singură speranță.

În mintea lui Pavel, speranța este ceva care rămâne pentru totdeauna și este sinonim cu un viitor existent. Mai mult decât atât, speranța este atât de strâns legată de Isus, încât el a scris:
Căci în această nădejde am fost mântuiţi.
Romani 8:24
Pentru Pavel, nu există mântuire în afară de Hristos, deci singura speranță este, de asemenea, sinonim cu Hristos.

„Mana” pentru astăzi:
Uniți în Hristos într-o singură speranță.
-----------------------------
(1) “Salvare pentru ambele lumi”:
“…Am avut doua evanghelii ale eliberarii de predicat – una pentru fiecare lume, sau, mai degraba, o evanghelie care se aplica la fel pentru amandoua. Am vazut apoi cand Biblia a spus: “Cel care a crezut va fi salvat,” ceea ce inseamna nu doar salvat de mizeriile lumii viitoare, dar de la mizeriile acestea de asemenea. Asta a venit cu promisiunea salvarii aici si acum; din iad si pacat si vicii si cime si lene si extravaganta, si prim urmare in foarte mare masura din saracit ei boala, si de majoritatea inamicilor apropiati.” William Booth

Ingen kommentarer: