lørdag 13. oktober 2018

Останньою вмирає...

Ще раніше я чув це багато разів, але цей вираз по-особливому пролунав на зібранні з в'язнями, які відбувають довічний термін в Молдавії – країні, де "довічне" - це в буквальному смислі вирок на все життя.

В розмові з в'язнями, я сказав: "Я бачу надію у ваших очах, ніколи не втрачайте її!". Деякі з них відповіли миттєво: "надія вмирає останньою!"

Я також дізнався, що багато з них поділяють таку ж "надію", в якій я знаходжу спасіння для себе. Ми є частиною "одного тіла":
Одне тіло, один дух, як і були ви покликані в одній надії вашого покликання.
До Ефесян 4:4
В цьому світ багато надії, і часто це може бути схоже на невизначені очікування чогось кращого. У духовному християнському контексті насправді існує лише ОДНА надія. Це не означає, що ми не повинні працювати на благо наших з вами громад, міст й країн – навпаки, нас закликають робити так: І дбайте про спокій міста, куди Я вас вигнав, І моліться за нього до Господа, бо в спокої його буде і ваш спокій. (Єремія 29:7) На всі 100% це відповідає світогляду нашої місії, як "Армія Спасіння" і концепції "Спасіння для обох світів". Однак, навіть спасіння у цьому світі пов'язане з однієї надією.

Павло мав на увазі, що надія - це те, що живе завжди і асоціюється з постійно існуючим майбутнім. Крім того, надія настільки тісно пов'язана з Ісусом, що він писав:
Бо ми надією спаслися.
Римлян 8:24
Для Павла не існує спасіння поза Христом, тому єдина надія асоціюється лише з Христом.

'Манна' на сьогодні:
Єдині у Христі в ОДНІЙ надії.
-----------------------------

Ingen kommentarer: