lørdag 30. juni 2018

Ce pot învăța de la degetele mele ...

... când vreau să aflu mai multe despre rodul mersului cu și spre pace?

Întrebarea poate părea irelevantă, dar este importantă!

Când Pavel își continuă învățătura despre mersul „vrednic de chemarea primită”, primul rod al mersului cu și spre pace este că noi devenim „un singur” trup:
Este un singur trup şi un singur Duh, aşa cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde,
Efeseni 4:4
Logica este clară. Dacă suntem chemați la aceeași nădejde, noi aparținem și aceluiași trup, plin de același Duh.

Deci, ce pot învăța de la degetele mele?

Înțeleg că, deși degetele mele nu arată la fel și nu funcționează întotdeauna la fel de bine, ele fac parte din același corp. Nu este deloc util ca Degetul Drept să fie mândru pentru că arată mai bine sau funcționează mai bine decât Degetul Stâng. Din fericire, știu că Degetul Drept nu crede așa, pentru că eu sunt capul corpului meu și Duhul meu este conducătorul lui.

Aș fi putut folosi genunchii ca exemplu, dar nu sunt la fel de fotogenici ca degetele mele, iar astăzi sunt greu de distins unul de celălalt. Acum 40 de ani, genunchiul meu drept a fost grav avariat într-un accident de mașină. A afectat întregul corp, însă Genunchiul Stâng nu l-a acuzat pe cel Drept.

Dimpotrivă, el și-a preluat o mare parte din povară și l-a asistat pe Genunchiul Drept în restabilirea sa. Acum doi ani situația s-a schimbat când Genunchiul Stâng a fost rănit într-un atac terorist. Dacă nu era din cauza Genunchiului Drept, nu cred că aș merge astăzi. El a purtat povara și încă îl ajută pe Genunchiul Stâng să se întindă atunci când are o stare proastă și amenință să rănească corpul.

Puteți învăța multe despre rodul mersului cu și spre pace, ascultând corpul vostru. Aveți doar unul singur, deci aveți grijă de el. Voi, în calitate de credincioși, de asemeni aparțineți unui singur corp, deci aveți grijă de acesta. Avem nevoie de unii pe alții, atât când suntem slabi, cât și când suntem puternici. Să știm acest lucru și să acționăm în conformitate cu această înțelegere, face parte din mersul demn de chemarea noastră.

‘Mana’ pentru astăzi:
Chemați la o singură speranță într-un singur corp umplut cu un singur Duh.
-------------------------------------------------
NB: Timp de trei luni va fi o pauză în postările pe blog. Următoarea postare din această serie va avea loc pe data de 6 Octombrie 2018. Să aveți o vară binecuvântată și aveți grijă de corpul vostru.

Ingen kommentarer: