lørdag 17. mars 2018

Cât de aprig îmi doresc darurile spirituale?

Am întâlnit mulți creștini care spun: 

„Sunt gata pentru tot ce-mi va da Dumnezeu”.

Aceasta este o atitudine bună, dar în același timp și una pasivă. Mai ales pentru că este destul de clar care este voința lui Dumnezeu și ce ne-a oferit deja. Când mă gândesc la modul în care am primit salvarea, știam că Dumnezeu își făcuse deja partea. Am întârziat răspunsul meu, dar când am fost în sfârșit gata să îl dau, acesta a fost unul activ: m-am predat la ceea ce făcuse El și am acceptat darul său de mântuire. Darul trebuia desfăcut. În multe privințe acesta poate fi asemănat cu darurile de sub pomul de Crăciun. Știu că va fi un dar pentru mine acolo. Cu toate acestea, chiar dacă are numele meu pe el, acesta este irosit dacă nu îl iau, îl desfac și încep să-l folosesc.

Dorința aprigă pentru darurile spirituale pe care Pavel ne încurajează să le facem (1), cere implicarea activă din partea mea. Trebuie să „desfac” ceea ce El a dat deja. Dumnezeu a făcut mântuirea disponibilă prin ceea ce a făcut Isus pe cruce și a făcut Duhul Sfânt și darurile sale disponibile când el, în ziua Cincizecimii, a împlinit promisiunea:
În zilele de pe urmă…voi turna din Duhul Meu peste orice făptură.
Faptele Apostolilor 2:17
Deoarece sunt inclus în „orice făptură”, știu că sunt inclus și în revărsarea Duhului.

Cred că era foarte important pentru Petru să se asigure că toată lumea trebuie să se simtă inclusă, că a continuat să citeze mai mult din profeția lui Ioel. Aceasta confirmă că acest lucru nu are nimic de-a face cu genul, vârsta sau statutul social (2). Ești inclus. Darul are numele tău dacă te implici în umanitate

Primul pas al deschiderii darului Duhului este să crezi și să accepți că darul ți-a fost deja oferit. Pentru unii credincioși, acceptarea acestui adevăr poate da o confirmare spirituală imediată, pentru alții este începutul călătoriei cu Duhul care aduce confirmare pe măsură ce ne mișcăm în El și El în noi. Chiar dacă experiența poate fi prețioasă, scopul principal al revărsării este fructul pe care îl aduce în viața transformată. Voi scrie mai multe despre deschiderea darurilor săptămâna viitoare.

„Mana” pentru astăzi:
În fiecare zi aleg să merg în Duh și cu Duhul
----------------------------------------------
(1) 1 Corintieni 12:31
(2) Faptele Apostolilor 2:17-18

Ingen kommentarer: