lørdag 17. mars 2018

Наскільки пильно я дбаю про духовні дари?

Я зустрічав багато християн, які говорять: 

"Я готовий до всього, що Бог дасть мені".

Це хороша позиція, але й вона одночасно є пасивною. Зокрема, тому, що в чому полягає воля Божа, і що Він вже дав очевидно. Коли я думаю про те, як я отримав спасіння, я знав, що Бог вже виконав свою частину. Я відкладав свою відповідь, але коли я, нарешті, був готовий, моя відповідь була активною: Я цілком довірився тому, що Він зробив та прийняв дар Його спасіння. Цей подарунок необхідно ще й розгорнути. В багатьох смислах його можна прирівняти до подарунків під ялинкою. Я знаю, що там буде подарунок для мене. Однак, навіть, якщо на подарунку стоїть моє ім’я, яка користь від нього, якщо я його не візьму, не розгорну та не почну користуватися їм.

Пильне дбання про духовні дари, до чого нас і закликає апостол Павло (1), передбачає активну участь з нашого боку. Мені потрібно «розгорнути» те, що Він вже дав мені. Бог приніс спасіння через те, що Ісус зробив на хресті, і Він дав Святий Дух та Його дари у день П'ятидесятниці, коли виповнилася Його обітниця:
І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого на всяке тіло.
Дії Апостолів 2:17
Оскільки я включений до категорії хожу до складу "всяке тіло", я знаю, що також я відношусь до тих, на яких Дух зливається.

Я вважаю, що для Петра було настільки важливо, щоб всі неодмінно відчували себе частиною цього, що він цитував далі пророцтво Йоіла. Це підтверджує, що це не має нічого спільного зі статтю, віком чи соціальним статусом (2). Ти є частиною цього. На подарунку написано твоє ім’я, якщо ти сприймаєш людства.

Першим кроком при розгортанні подарунка Духа-це віра та визнання того, що дар вам вже даний. Для деяких віруючих прийняття цієї істини може духовно підкріпити, а для інших може стати це початком шляху з Духом, Який приносить підкріплення по мірі того, як ми рухаємося в Ньому і Він в нас. Хоча досвід може бути й цінним, головна мета злиття Духу - це плід, який Він приносить у змінені життя людей. Я буду писати на наступному тижні ще детальніше про розгортання «подарунків».

Сьогоднішня "манна":
Кожен день я вибираю ходити в і з Духом
----------------------------------------------
(1) 1 до Коринтян 12:31
(2) Дії Апостолів 2:17-18

Ingen kommentarer: