lørdag 24. februar 2018

Talenter som drivstoff for framdriften

I den vakre sangen «Alt det jeg er», ber Bill Himes: «Bruk mine evner, min forstand, la mine drømmer styres av din plan» (1). I denne setningen berører han tre av de fire faktorene som påvirker framdriften min som en disippel av Jesus: Lidenskap (drømmer), Talenter (evner) og Personlighet (forstand).

Det er interessant at Jesus ikke syntes å være særlig opptatt av talenter da han kalte disiplene sine. Det ser ut som han var mer fokusert på «tilgjengelighet» enn noe annet. Disippelskap er først og fremst et kall til å følge etter ham. Tilgjengelighet var «talentet» de tolv første disiplene hadde til felles; tilgjengeligheten var fellesfaktoren for arbeiderne i lignelsen om vingården (2).

Men når tilgjengeligheten er kunngjort, slik det kommer til uttrykk Himes’ sang: «for jeg har valgt, Gud, å gi deg alt, Gud. Bruk meg nå!» (1) – da innebærer det at Gud vil at vi skal bruke alle våre talenter til å spre Hans kjærlighet.

Min største drøm er å se folk frelst gjennom tro på Jesus Kristus. Dette kan skje i mange kirkesamfunn. Men en av mine grunner til å velge Frelsesarmeen som ‘plattform’, er fordi den gir meg en arena hvor jeg kan bruke alle mine talenter.

Jeg har noen små talenter på flere områder. Jeg elsker å skrive, og jeg har fått tillit og muligheter til å gjøre det. Jeg elsker å spille musikkinstrumenter, og i Frelsesarmeen har jeg hatt nesten ubegrensede muligheter for å bruke mine begrensede ferdigheter. Jeg elsker språk og jeg har blitt sendt til steder der jeg har fått mulighet til å bruke språk som jeg ikke trodde ville være innenfor min rekkevidde å lære. Jeg elsker å bruke verktøy, bygge og reparere hus - og selvfølgelig har det vært nyttig i Guds rike. Jeg elsker å være med folk og dele tanker og liv med dem .... jeg kan skrive en lang liste. Heldigvis er slik i Guds rike at en person ikke trenger å gjøre alt selv. Det er fordi han er en del av Jesu kropp og der er det mange som representerer ekstreme reserver av talenter.

Tror du at gutten som la de fem brødene og to fiskene i Jesu hender hadde forutsett hva som skulle skje? (3) Det tror ikke jeg. Derfor tør jeg heller ikke bedømme verdien av dine talenter før jeg har legger dem i den samme hånda.

Dagens ‘manna’:

Gjør det - og bli overrasket over Gud!
--------------------------
(1) Link til den norske teksten HER og engelske teksten HER
(2) Matteus 20:1-16
(3) Johannes 6:1-13

Ingen kommentarer: