lørdag 6. januar 2018

Continuă să te miști!

Ne-am mutat din nou. Nu prea departe de data asta. Noul nostru apartament este la aproximativ 3 km distanță de locul unde am locuit în ultimii doi ani și jumătate. În plus, m-am mutat în alt birou - mi-am dus lucrurile de cealaltă parte a coridorului. Sunt în mișcare, din cauza mișcării în mișcarea noastră. Creștinismul nu este o religie; este o moțiune, o mișcare. Prin urmare, Armata Salvării este în primul rând o mișcare care pune oamenii în mișcare.

Știm că există mișcare în lume; orice este în mișcare este mișcat de un alt lucru; acest alt lucru trebuie, de asemenea, să fie mișcat de ceva. Pentru Toma de Aquino (1) aceasta s-a dezvoltat într-unul din argumentele sale filosofice privind existența lui Dumnezeu. Deoarece mișcarea are loc, trebuie să fi fost un „prim initiator al mișcării” și pentru de Aquino acest „prim inițiator” este Dumnezeu. Din moment ce Dumnezeu este infinit, de Aquino îl consideră drept „inițiatorul nemișcat”.

Așadar, atunci când alegem cuvântul latin „Momentum” ca motto, este ca să ne reamintim faptul că creștinii ar trebui să se miște de la primul inițiator - în fiecare zi! Ce înseamnă acest lucru în termeni practici, voi elabora în blogul meu o dată pe săptămână.

Deci, cum a început totul?

Povestea creației ne spune că pământul era neformat, gol și în întuneric:

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.
Geneza 1:3
Ce mișcare! Aceasta nu era crearea soarelui. Acesta a fost Dumnezeu plasându-se în mijlocul creației sale. Primul inițiator s-a mișcat. Prima mișcare a început. Ioan a captat acest lucru în scrierile sale: Dumnezeu e lumină şi în El nu este întuneric deloc (2), și în prologul Evangheliei, unde a descris venirea Cuvântului, el a scris: În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor (3).

„Mana” pentru astăzi

Să trăim, să ne mișcăm și să avem ființa noastră în lumina și viața primului inițiator. (4)
--------------------------------
(1) Toma de Aquino a fost un călugăr Dominican care a trăit între anii 1225 și 1274.
(2) 1 Ioan 1:5
(3) Ioan 1:4
(4) Faptele Apostolilor 17:28

Ingen kommentarer: