lørdag 6. januar 2018

Не зупиняйтесь!

Ми щойно знову переїхали. На цей раз не дуже далеко. Наше нове житло знаходиться приблизно 3 км від місця, де ми жили останні 2,5 роки. Крім того, я переїхав в інший офіс - я переніс свої речі на іншій бік коридору. Я змінюю місце із-за переміщень в нашому русі. Християнство - це не релігія; це дія в русі. Таким чином, Армія Спасіння є по-перше та насамперед рухом, який призводить людей до руху.

Ми знаємо, що в цьому світі існує рух; все рухоме пересувається чимось іншим; а ця інша річ також повинна переміщатися чимось ще. Для Тома Аквінського (1) це явище перетворилося на один з його філософських аргументів на користь існування Бога. Через те, що відбувається рух, безперечно має існувати «першоджерело рушійної сили», і для Аквінського першоджерелом цієї сили був Бог. Оскільки Бог нескінченно великий, Аквінський вважає Його "непохитною рушійною силою".

Тому, обрали ми латинське слово «моментум» (що в перекладі на українську мову означає «рушійна сила») своїм гаслом з метою нагадати нам про те, що християни повинні рухатися вперед за імпульсом першоджерела рушійної сили – кожен день! Яке практичне значення це має, я буду детальніше пояснювати раз на тиждень в моєму блозі.

Тож, як же це все почалось?

Історія творіння говорить нам, що земля була пуста, порожня, і покрита темрявою:

І сказав Бог: "Хай станеться світло!" І сталося світло.
Буття 1:3
Ось так поворот подій! Це не було створення сонця. Це був Бог, Який помістив себе в центрі свого творіння. Першоджерело рушійної сили зрушило з місця. Відбулась перша рушійна дія. Іван відзначив це у своїх посланнях. «Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви!» (2), і на початку Євангелія, де він зображував явлення Слова, він написав: І життя було в Нім, а життя було Світлом людей. (3)

Сьогоднішня "манна"

Давайте жити, рухатися та зберігати себе у світлі та житті першоджерела рушійної сили. (4)
--------------------------------
(1) Тома Аквінський був ченцем домініканського ордену в Італії, який жив з 1225 по 1274.
(2) 1 Івана 1:5
(3) Від Івана 1:4
(4) Діяння 17:28

Ingen kommentarer: