torsdag 1. juni 2017

De gode vanene – en tid for alt *

ENGLISH
Når jeg forsøker å finne ut hva disiplene gjorde riktig mens de ventet på at Den hellige ånd skulle komme, ser jeg at det var viktig at de fulgte Jesu instruksjon. De vendte tilbake til Jerusalem, slik jeg leste i går, men Jesus hadde ikke sagt noe om hvor. Så hva skulle de da gjøre? De gjorde det som var mest naturlig for dem:
Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til.
Apg 1:13
Mitt liv preges av en omflakkende tilværelse, og når jeg kommer til nye steder hører jeg ofte setninger som «Her pleier vi å ….» og rett etter kommer like ofte et unnskyldende «men ‘Pleier’ er død». Selvfølgelig kan noen vaner være til hinder for nytenkning, men det finnes gode vaner som vi bør holde fast ved. Dessverre har det dødd litt for mange ‘Pleier’ i menighetene våre. Det er godt å tenke på at da Den hellige ånd falt på pinsedagen, var det på et sted hvor de ”pleide” å møtes. 

Vi har en tendens til å reise på spesielle stevner eller kongresser for å få et nytt møte med Den hellig ånd, men tenk om han faktisk kommer der hvor vi pleier å holde til? Spørsmålet er vel heller hva vi ‘pleier’ å gjøre når vi samles der vi ‘pleier’ holde til. Hva disiplene gjorde der de pleide å møtes skriver jeg mer om i morgen.

Dagens ‘manna’:

Det er viktig å ta vare på gode vaner
--------------------------------
(1) Bildet er et eksempel på 'gode vaner': Det er to som blir soldater i Romania. De er de første soldatene i en korpsplanting i Bacau. Trosartiklene blir stadfestet, De signerte soldatpakten under bønn. Alt dette er 'gode vaner':

  • plante menigheter, 
  • gjøre mennesker til disipler og soldater, 
  • bekjenne troen, 
  • være i bønn og 
  • ha et paktsforhold med Herren. 

Oberst Rodney Walters foretok innvielsen for noen dager siden.

* 'en tid for alt' er knyttet til Bibelens undervisning om at "Alt har sin tid" - Fork 3
Denne serien handler om undervisningen i tiden mellom påske og pinse.

Ingen kommentarer: