fredag 19. mai 2017

Er ‘over’ er et viktig ord? – en tid for alt *

ENGLISH
I går nevnte jeg at Paulus lengtet etter å bli ‘overkledd’ – altså helt dekket av det himmelske. Da jeg var ung og hadde mange spørsmål om Den hellige ånd, oppdaget jeg at det var flere som snakket og skrev om at det var viktig at Ånden kom over oss. Det er bibelsk belegg for slike tanker, og vi finner det i et vers jeg allerede har sitert et par ganger i denne refleksjonsserien:
Og se, jeg sender over dere det som min Far har lovet.
Luk 24:49a
Da jeg overga meg til Jesus og inviterte ham inn i livet mitt, flyttet Den hellige ånd inn i min ånd. Jeg tror alle som har tatt imot Jesus også har tatt imot Den hellige ånd. Med Ånden i oss er vi nye skapninger som gjør at vi kan kjenne igjen Den hellige ånd når han kommer over oss.

Jeg har definitivt hatt mange opplevelser av at Den hellige ånd har kommet ‘over’ meg både alene og sammen med mange andre. Det kan være veldig forskjellig i utslag og intensitet, men selv når utslagene er ukjente, kan Den hellige ånd gjenkjennes på frukten. Dersom det som Far har lovet kommer fra det høye, er det kanskje ikke så rart at det kommer ‘over’ oss. Paulus oppfordret til å søke etter det:

«Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe»
Kol 3:1a
Disiplene måtte også søke etter det som var lovt og vente på det. For Paulus er det å være oppreist med Kristus ensbetydende med å være en ny skapning. Det viser at det å søke etter at det skal komme over meg, er en oppfordring som fortsatt er gyldig selv om jeg har en god relasjon med Vårherre.

Dagens ‘manna’:

Jeg vil at Den hellige ånd skal komme over meg!
------------------------------------------
* 'en tid for alt' er knyttet til Bibelens undervisning om at "Alt har sin tid" - Fork 3
Denne serien handler om undervisningen i tiden mellom påske og pinse.

Ingen kommentarer: