søndag 9. april 2017

Å vite hva Jesu oppdrag var og er - et skritt på reisen

ENGLISH
Da jeg for et par uker siden hadde følgende manna for dagen: ‘Å bli kjent med oppdraget tar mer enn ett skritt’, var jeg ikke klar over at jeg ville skrive mer om temaet i denne relativt korte serien ‘Opp til Jerusalem’.

Dagens vers er definitivt et nytt skritt i forståelsen av oppdraget:

Menneskesønnen er jo kommet for å berge de bortkomne
Matt 18:11
«Du og jeg, Jesus, du og jeg!» skrev jeg for et par dager siden. Det er også en fullstendig indentifisering med hans oppdrag. For soldater i Frelsesarmeen burde det være noe som sitter i ryggmargen som en del av vårt DNA. Vi bærer to ‘F’er på uniformen for å minne oss selv om at vi er «Frelst for å frelse».

Det er ikke alltid like lett. I Øst-Europa opplever vi rett som det er at mennesker forsøker å gjøre livet vanskelig for oss Det skjedde igjen sist fredag. Ved en grensepassering forlangte kontrollørene at jeg skulle gi fra meg bilen fordi reisedokumentet i bilen (som fylles ut av sekretæren hver måned) manglet en ‘u’en i Hyundai. 


Jeg ble truet med det ene og det andre fordi jeg ikke ville gi fra meg bilen. I sånne situasjoner er det godt å kunne ta det med ro og be litt, og det ordnet seg til slutt. Også blant dem som representerer regimer og systemer fins det bortkomne som trenger å elskes inn i Guds rike. Jesus leter etter dem som en gjeter leter etter en bortkomment sau. Det er nettopp derfor jeg er her også, og det trenger jeg å bli minnet om.

Dagens ‘manna’:

Jeg deler Jesu oppdrag
--------------------------

Ingen kommentarer: