onsdag 11. januar 2017

På livsførselens arena

ENGLISH
Ordenes arena som jeg skrev om i går, er defintivt viktig, men et like sterkt vitnesbyrd blir tydelig dersom vi tar dagens oppfordring på alvor:
«...vær et forbilde ... i livsførsel...»
1 Tim 4:12
Jeg begynner vanligvis å jobbe litt med neste dags blogg hver morgen. I går morges hadde jeg bestemt meg for å sitere et vers Paulus skrev til menigheten i Korint i dagens refleksjon. Det er fordi livsførsel er et sentralt tema i brevene han skrev til dem, og verset forteller litt om hvorfor: 
«...dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker. For dere viser at dere er Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste.»
2 Kor 3:2-3
Derfor var det litt spesielt å delta i en begravelse noen timer senere. Vi var samlet rundt den åpne kisten til den 33 år gamle sersjantmajoren i Botanica korps. Vladimir døde etter et svært kort sykeleie og etterlater seg en kone som venter deres første barn. Det var mye tårer, samtidig som det var stor takknemlighet for Vladimirs liv og hans sterke vitnesbyrd og klare fokus. Fokuset hans på frelse var også veldig tydelig under hele seremonien.

En pensjonert offiser som kom med en hilsen, leste verset som jeg akkurat siterte og sa: «Vladimir levde som Kristi anbefalingsbrev»

Jeg kikket på kona og så henne smile gjennom tårene. Hun vet at det er sant, jeg og mange andre vet at det er sant. Vladimir var et forbilde for de troende, men også for familien og andre venner som var møtt fram for å ta farvel. De fikk høre et tydelig budskap om tro, håp og kjærlighet.

På det siste møtet Vladimir var med om i korpset sitt, hadde korpslederen stilt hele forsamlingen et retorisk spørsmål: «Kan du bekjenne at du er klar til å møte Gud?» - Da hadde Vladimir høyt erklært for alle: «Ja, jeg er klar!»

Vladimir er gått hjem til Herren, men vi kommer til å fortsette å lese brevet han etterlater seg.
 

Dagens ‘manna’:
Forbilder er brev lest av alle
-------------------------------------------
* Sløyfen som vi alle bar på jakkeslaget "Inntil vi møtes i himlen!"

Ingen kommentarer: