onsdag 14. desember 2016

Når «alt det andre» plutselig blir viktig

... vi blir ofte minnet om verdens ondskap, og den siste uka med angrep på evakueringsbusser i Aleppo, drap på den russiske ambassadøren i Tyrkia og IS-angrep på et julemarked i Berlin bekrefter at onskapen ikke er beseiret.

Da blir «alt det andre» viktig. Formaningene om å be for alle mennesker og dem i ledende stillinger, blir viktig (1), og Paulus som skrev om dette til Timoteus, har også andre formaninger som det kan være nyttig å minne om når verden blir så mørk at den truer med å skjule lyset.

Her er et lite utdrag:

La kjærligheten være oppriktig. Avsky det onde, hold dere til det gode. Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv... Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke... Gjengjeld ikke ondt med ondt, ha tanke for det som er godt for alle mennesker... Er din fiende sulten, så gi ham mat, er han tørst, så gi ham drikke... La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!
Rom 12:9-21
Dette har sitt utspring i det aller viktigste, i Gud som er kjærlighet. Kjærligheten ble menneske og ble prøvd i «alt det andre», og kjærligheten seiret. Det trenger jeg å bli minnet om på mørke dager. Det gir lys. Det gir håp.

Og midt i alt det onde, ser jeg hele tiden uttrykk for godhet. Noen kaller godheten for tyrani, dersom det er riktig, ønsker jeg meg mer tyrani, ja, jeg blir gjerne en av tyraniets forkjempere for at det gode skal overvinne det onde.

Dagens ‘manna’:

Jeg tror fortsatt at kjærligheten seirer!
PS i morgen handler det om lederskap i menigheten.
-------------------------------
(1) Se: 'Formaninger om bønn'

Ingen kommentarer: