onsdag 5. oktober 2016

Kjære venner i vestre og andre støttepartnere

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive litt om hvordan det gikk med «redningsaksjonen» som veldig mange av dere deltok i for 18 måneder siden. Vi måtte kjøpe et bygg i utbryter-republikken på den andre siden av elva i øst for å sikre registreringen vår for korps «X».

Vi visste at det ville bli vanskelig, men ante ikke at situasjonen var så fastlåst som den var. Når jeg ikke skriver navnene, er det fordi situasjonen fortsatt er veldig skjør, og på tross av trusler om å bli kastet ut, er vi der fortsatt. Derfor er jeg varsom med å skrive noe på FB som kan bli fanget opp. En gang skal jeg skrive hele historien, men ikke i dag, og jeg håper dere forstår hvorfor. Vi ga oss selv ett år fra vi ankom til å realisere prosjektet. Dersom det ikke ble mulig å få kjøpt «drømmehuset» til «X», ville vi bruke pengene på et annet bygg - og slik ble det.

Behovene her er enorme, og det første som lot seg realisere var et bygg i Ialoveni. Korpslederne i Ialoveni, løytnantene Inna og Eduard Lebedev har nær tilknytning til «X». Det hører med til historien at jeg fikk be med en yngre utgave av Eduard i «X» dagen etter at han kom ut av fengselet etter en lengre soning i 2007. De av dere som kommer til å være med om 40 års-feiringen av behandlingstunet i Stavanger, vil treffe Eduard der.
Her er Eduard til høyre. Bildet er tatt sist søndag. Han ber sammen med gatebarna i Chisinau.
Bakgrunnen for at han kommer til Stavanger er en historie for seg. Redningsaksjonen fikk inn ganske mye mer enn NOK 550.000 som jeg opprinnelig ba om. Det beløpet tilsvarte USD 71.000 som var prisforlangende for bygningen til «X». Vi bestemte derfor å «fryse» USD 71.000 på «Misjon og bistand» i Oslo, og brukte resten av det innsamlede beløpet til å kjøpe en leilighet til offiserene i Edinets (USD 33.000 som inkluderer et større beløp fra Skien korps). Begge kjøpene er gjort gjennom Frelsesarmeens offisielle kanaler.

Bygget som vi har kjøpt i Ialoveni, er foreløpig bare et råbygg, og kjøpesummen for dette var USD 120.000. I flere år har rusomsorgen i Vest hatt et engasjement for Moldova generelt og Ialoveni spesielt. Ole-Andreas Westby og jeg har hele tiden hatt god kontakt og da vi måtte skaffe restbeløpet på USD 49.000 var Ole-Andreas i stand til å sende kr 400.000 som er samlet inn ved forskjellige arrangement, faste givere og en gave fra rusomsorgen. Dermed kunne vi kjøpe råbygget. Når det blir ferdig vil det gi fantastiske muligheter for utvidelse av arbeidet.
Dette vil være basen for arbeidet FA har i Ialoveni, men soldatene ser viktigheten av også å være ute! 
Da Ole-Andreas Westby spurte om det var en moldovsk musiker som kunne reise sammen med Eduard, var løytnant Sergei Nica et førstevalg. Jeg tenkte ikke på det pussige sammentreffet at han er korpsleder i Edinets. Med andre ord er det to offiserer som besøker Stavanger om noen uker som nyter godt av din giverglede.

For at korpset i Ialoveni skal bli klart til bruk, regner vi med at vi trenger minimum USD 50.000. Vi har foreløpig ikke pengene, men vi har satt i gang og kommer til å engasjere arbeidere til ferdigstillelse av bygget i løpet av de nærmeste to ukene.

Nok en gang 'Tusen takk!' for det enorme løftet dere har vært med på. Jeg ønsker dere alt godt der dere er. Takk for forbønn. Vi er veldig opptatte med administrative oppgaver, men løfter blikket og ser at vi er med på noe spennende som Gud gjør i Europa.

Ingen kommentarer: