fredag 17. juli 2015

Hellighetssporet


Når jeg skal presentere hellighetslæren bruker jeg gjerne det jeg kaller for "The JCB-track" eller "JGB-ruta" avhengig av hvilket språk jeg underviser på:

Mens Gud formidlet sin hellighet til verden gjennom inkarnasjon, kors og Åndsutgytelse – går hellighetens vei for mennesket i speilvendt retning: Sporet begynner i "Jerusalem" ved at Ånden åpenbarer evangeliet. Ferden går videre til "Golgata" til død og oppstandelse med Kristus. Destinasjonen er "Betlehem".

Det hellige formidles igjen i verden fordi det har fått kjøtt og blod - et ansikt. Og når vi kommer til Betlehem via JGB-sporet synger englene igjen:
«Ære være Gud i det høyeste,
og fred på jorden
blant mennesker som Gud har glede i!»
Luk 2:14
For Gud gleder seg i lysets barn som bærer Åndens frukt. *

Etter nok en måned med sterkt fokus på hellighet er jeg blitt styrket i min overbevisning om at veien dit følger "JGB-ruta". Det begynner med at jeg utrustes med kraft. Det fortsetter med forståelsen av hva Golgata-verket betyr for min status overfor Gud. Og konsekvensen av dette må føre til en visshet om at den Jesus verden ser, er meg som en del av hans kropp, og da er sirkelen sluttet. Det er juli i Betlehem.

Dagens 'manna'
Sosial hellighet er "Jesus-identitet i verden"
------------------------------------

* Jfr. ”Hellighet og høsttakkefest”

Ingen kommentarer: