mandag 9. juni 2014

Ulvejakten er i gang

Det er mye ulv i nyhetene for tiden. Søskenparet Fenris og Frøya som ble født i fjor, er på vei til «nye jaktmarker», mens en annen ulv ble skutt i Stange natt til i går. Det er underlig hvordan ulven både skremmer og fascinerer – og – Norge er splittet i synet på forvaltningen av ulvestammen. På mange måter sprer ulven saueflokkene både i bokstavelig og overført betydning i landet vårt:
Men den som er leiekar og ikke gjeter, og som selv ikke eier sauene, han forlater dem og flykter når han ser ulven komme, og ulven kaster seg over dem og sprer flokken.
Joh 10:12
Da jeg for mange år siden ble kjent med en person som hadde sykdommen lupus, beskrev han sykdommen på det denne måten: «Det er som om kroppen går i opp i limingen og detter fra hverandre litt etter litt». Det gikk noen år før jeg koblet sykdomsnavnet med det latinske navnet for ulv – som også er lupus. Ulven har en slik effekt på en flokk med sauer, eller en kropp av troende. 

Gjeteren er der for å beskytte og holde flokken samlet. Da Jesus ga gjeteroppdraget videre til disiplene, er det dette verneaspektet og foringen som er oppdragets innhold. Det sitter i «ryggmargen» hos en gjeter – mens leiekaren fyller ut timelistene.

Dagens ‘manna’:

Det er viktig å ha riktig ryggmargsrefleks
----------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: