søndag 2. februar 2014

Optimistisk tilbud

En av historiene jeg husker fra barndommen var om en ung frelsesarmeoffiser som hadde besøk av kommandøren med følge. Hun ville servere treretters middag til det fine besøket. Første rett var suppe. Den fikk mye skryt, så løytnanten spurte om kommandøren ville ha mer. Det ville han, og løytnanten gikk ut på kjøkkenet. Da hun ikke kom tilbake, gikk en fra kommandørens følge ut for å se etter henne. Der sto løytnanten og gråt – hun hadde ikke mer suppe. Hun hadde tatt for gitt at selskapet ville gå videre til hovedretten og tilbudt noe hun ikke hadde.

Jesus har akkurat tilbudt folk å komme til ham å drikke. Det er høres greit nok ut, men så leser jeg:
Dette sa han om Ånden de som trodde på ham, skulle få. Ånden var ennå ikke kommet, for Jesus var ennå ikke blitt herliggjort.
Joh 7:39
Visste Jesus at ingen ville forstå hva han mente, og derfor ikke ville komme til ham? Eller ville han ha gitt dem ”en porsjon” selv om den enda ikke var tilgjengelig for alle? Det er jo helt klart at kvinnen ved brønnen tok Jesus på ordet og ba om å få det levende vannet. Det er heller ikke tvil om at hun fikk ”et eller annet” som slukket den åndelige tørsten. Jesus hadde helt sikkert hatt en løsning dersom det hadde blitt respons på Tempelplassen, men han profeterer altså om det som skal skje i pinsen.

Dagens ’manna’:
Ånden er utøst! Jeg kan tilby den som tørster å komme til Jesus å drikke.
-------------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: