onsdag 21. november 2012

De neste 40 dagene:

I 2004 fikk vi spørsmål om å reise til Moldova, og jeg var rask til å bestille et språkkurs via nettet. Jeg skulle til å trykke ”send” på bestillingen, da det dukket opp et tilbud på Rick Warrens: ”Målrettet liv”* på engelsk. Den kostet bare £3, så jeg la den i handlekurven og sendte bestillingen. Pakken kom noen dager senere, og ga meg en god latter. Boka var kun en konsentrert utgave av originalen - og i mikroformat (se bildet).

Selv om vi hadde sagt ”ja” til Moldova-utfordringen, var det mange ”hindringer” som skulle forseres før vi ble endelig ”klarert”. Vi befant oss i et vakuum. Gud hadde en plan med den lille boka. Dersom originalen hadde kommet, ville jeg lagt den bort for å lese den når jeg fikk mer orden på tankene. Den lille boka åpnet jeg med en gang: ”Bibelen gjør det klart at Gud ser 40 dager som en viktig åndelig periode”, leste jeg – og så kom eksemplene:

Noas liv ble forvandlet etter 40 døgn med regn og Moses etter 40 døgn på Sinai-fjellet. Speiderne ble forvandlet etter 40 døgn i det lovede land. David etter Goliats 40 døgns utfordring. Elia ble forvandlet da Gud ga ham et måltid som styrket ham i 40 døgn. Ninive ble forvandlet da Gud ga dem 40 døgn til å omvende seg. Jesus ble utrustet etter 40 døgn i ødemarken og disiplene ble forvandlet gjennom 40 dager med Jesus etter oppstandelsen.

Jeg ropte på Magna og sa: ”Jeg tror Herren prøver å fortelle oss at det kommer til å gå 40 dager fra denne prosessen startet til vi får endelig klarsignal!” 

Vi visste at prosessen startet da vi hadde startet en fasteperiode. Vi talte 40 dager fram og så fram mot den med spenning. "Selvfølgelig" ble det den dagen vi mottok klarsignalet. Gud vet hva han gjør!

De neste 40 dagene blir små korte refleksjoner over sannheter hentet fra Guds ord og ”Målrettet liv”. Velkommen med på ”reisen”.
 

Dagens ’manna’:
En 40 dagers reise med Guds ord kan være livsforvandlende.
_________________________________________
* Du kan bestille boka HER

Ingen kommentarer: