søndag 16. september 2012

Snakk sant!

Torsdag ettermiddag hadde jeg gleden av å være tilstede under markeringen av at Frode Woldsund har jobbet i Frelsesarmeens rusomsorg i 30 år. Han ble hyllet både av politikere, kolleger fra andre diakonale virksomheter, medarbeidere og brukere.

Frode blir høyt verdsatt for sitt engasjement og sin ærlighet. Det gir ham stor troverdighet. Når Frode formidler bilder fra virkeligheten kommer utfordringene ubehagelig nær. Det er fordi han ikke er redd for å snakke sant, og han taler både fra hjerne og hjerte. Som medlem av styret for rusomsorgen i fire år fram til 2004, og nå sist siden 2010, har jeg lært å sette stor pris på Frode. Derfor er det naturlig å tenke på ham når jeg reflekterer over dagens vers:
Legg derfor av løgnen og snakk sant til hverandre! For vi er hverandres lemmer.
Ef 4:25
Å la være å ta tak i det som er sant, kan kalles for ”omgåelse av sannheten”. Det høres egentlig ikke så ille ut, men er det ikke bare et pyntenavn på løgn? Å leve i nåden er ikke å leve med et slør over sannheten, men å leve med og i sannheten med visshet om at nåden også dekker meg der hvor jeg ikke strekker til som en kristen bror og medvandrer. Når jeg i tillegg er soldat i Frelsesarmeen, blir ofte forventningene skrudd enda et hakk opp i møte med de marginaliserte. Ja, vi gjør noe godt, men mye forblir ugjort. Det brenner Frode for, og jeg er glad for at det er mange som ham. 
Gud, hjelp oss til å nå enda lenger for deg og ditt rike!

Dagens ’manna’:

Mens jeg vandrer vil jeg tale sant både om det gode og det vonde.

Ingen kommentarer: