lørdag 22. september 2012

Delmål

I dag når jeg et delmål i mitt daglige bibelstudium. Jeg er ferdig med kapittel fire i Efeserbrevet. 

Om noen timer håper jeg å nå et delmål til. Jeg skal løpe halvmaraton i Oslo. 

Delmål kan være på mange nivå, og filosofien er enkel: Fokuset er å ha oppnådd noe og glede seg over det. I dag er det f. eks. 20 delmål underveis til målstreken, og jeg skal glede meg over hvert av dem i stedet for å tenke at 21+ km er ganske langt. 

Hovedmålet med løpingen er å holde meg i form fordi da har jeg det så mye bedre. 

Hovedmålet med bibellesningen er å holde meg i åndelig form fordi da har jeg det så mye bedre. Paulus avslutter kapittel fire slik:
Slutt med all hardhet og hissighet, med sinne, bråk, spott og all annen ondskap. Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus.
Ef 4:31-32
Alle de formaningene han kommer med er små delmål – men blir de hovedmål fører det fort til fariseerisme. Fariseerne fikk ikke verbal juling av Jesus fordi de gjorde noe galt – de hadde kun fått feil fokus. Men delmålene i dagens formaning er viktig fordi da har jeg det så mye bedre – og er noen av dem vanskelige å nå, så får jeg dele dem opp og ta en kilometer om gangen. Det er enkel filosofi dette, men:

Dagens ’manna’:
Det enkle er ofte det beste.
_________________________________________________
PS – Bildet er av Gaute for ”et par år siden” – han skal også løpe mot et delmål i dag. Stå på Gaute – pappa heier på deg.

Ingen kommentarer: